Fraud Blocker Laminaat of PVC Vloeren: Wat Is De Beste Keuze? | Vloerenbeer.nl - VloerenBeer.nl
Menu
EUR
Laminaat vs. PVC Vloeren: Wat Is De Beste keuze?

Laminaat vs. PVC Vloeren: Wat Is De Beste keuze?

Door: Luuk Reacties: 0

Vandaag behandelen we een van de meest gestelde vragen in de vloerenwereld: laminaat of PVC? Als echte vloerenspecialist duik ik diep in de krochten van deze materialen om je een duidelijk beeld te geven.

Laminaatvloeren:

  • Samenstelling: Laminaat bestaat uit meerdere lagen, waaronder een HDF-plaat (High Density Fibreboard) met daarop een fotografische laag en een beschermende toplaag.
  • Uiterlijk: Met de fotografische laag kun je praktisch elk gewenst design imiteren, meestal hout, maar ook steen of tegel.
  • Duurzaamheid: Laminaat is bestand tegen krassen en slijtage, maar kan slecht reageren op vocht. Een plas water laten liggen? Geen goed idee.
  • Installatie: Kliklaminaat maakt het voor de doe-het-zelver makkelijker dan ooit. Met het juiste gereedschap en een beetje geduld, leg je zo een hele ruimte.
  • Prijs: Over het algemeen is laminaat vriendelijk voor de portemonnee, afhankelijk van de kwaliteit en het merk.

PVC Vloeren

  • Samenstelling: PVC, of polyvinylchloride, is een type kunststof. De vloeren zijn dun, flexibel en enorm sterk.
  • Uiterlijk: Net als laminaat kan PVC tal van designs nabootsen, met als voordeel dat het reliëf van bijvoorbeeld houtnerven voelbaar is.
  • Duurzaamheid: PVC is waterbestendig. Perfect voor keukens, badkamers of die kelder waar het altijd een beetje vochtig is.
  • Installatie: Je hebt zowel klik-PVC als plak-PVC. Beide opties vereisen een gladde ondergrond.
  • Prijs: PVC ligt qua prijs vaak iets hoger dan laminaat, maar de extra investering kan de moeite waard zijn gezien de duurzaamheid en veelzijdigheid.

Conclusie: Zowel laminaat als PVC heeft zijn eigen set voordelen. Als je op zoek bent naar een betaalbare optie voor droge ruimtes, dan is laminaat jouw vriend. Maar als je iets zoekt dat tegen een stootje (of een plasje) kan, dan kan PVC je beste maatje worden.

Als vloerenspecialist is mijn belangrijkste advies: overweeg waar, hoe en door wie de vloer wordt gebruikt. Een huis vol actieve kinderen en huisdieren stelt andere eisen dan een rustig appartement voor twee.

Wat je keuze ook wordt, onthoud dat een goede voorbereiding, zoals ondervloer en installatie, essentieel is voor een resultaat waar je jarenlang van kunt genieten. Succes met kiezen, en mocht je nog vragen hebben, dan weet je de expert te vinden!

Tags

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over onze laatste acties
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!