Fraud Blocker Verwerking van egalisatiemiddelen, lijmen en primers - VloerenBeer.nl
Menu
EUR
 • Direct de scherpste prijs
 • Complete ontzorging
 • Persoonlijke betrokkenheid
 • Actuele vloerentrends

Verwerking van egalisatiemiddelen, lijmen en primers

 

Lijm, primer en egaline in de winter

De temperatuur daalt en de winter is in aantocht. Het is van belang om rekening te houden met de koude omstandigheden bij het voorstrijken, egaliseren en lijmen van een vloer. Met onderstaande tips en tricks bent u helemaal klaar voor de winter.

Basisvoorwaarden

De vloer en de omstandigheden in de te egaliseren ruimte dienen te voldoen aan een aantal basisvoorwaarden:

 • De vloer moet (blijvend) droog, schoon, stabiel en hard zijn. In de winter dient de vloertemperatuur minimaal 15 graden te zijn.
 • De ruimte waarin wordt gewerkt dient een relatieve luchtvochtigheid (RV) te hebben van tussen de 50 en 75%, en een temperatuur van tussen de 18 en 23 graden.

Wat te doen bij lage temperaturen

Optimale omstandigheden kunnen een uitdaging zijn in een koude periode. Om de winter de baas te blijven, vindt u hieronder een aantal tips.

 1. Verwarm de te leggen ruimte tot minimaal 18 graden.
 2. De dekvloer dient een temperatuur te hebben van minimaal 15 graden. Dit kan bij het opwarmen van een koude ruimte best lang duren. Houd er rekening mee dat de ruimte minimaal 24 uur verwarmd dient te worden.
 3. Vloerverwarming kan aan blijven tot een maximale vloertemperatuur van 20 graden is bereikt. De vloertemperatuur dient vervolgens minimaal 5 dagen na het plaatsen van de vloer stabiel op deze temperatuur te blijven.
 4. Zorg dat het opstartprotocol gevolgd wordt, indien de vloerverwarming is geïnstalleerd.

Opslag en transport

 1. Acclimatiseer lijm, primer en egaline 24 uur in een ruimte op kamertemperatuur.
 2. Watergedragen producten zoals onderhoudsproducten, primers en lijmen, mogen niet bevriezen. Daarom is het van belang dat de temperatuur ook tijdens transport niet onder de 0 graden komt. Eenmaal bevroren, en daarna ontdooit, zal het product voor een groot deel zijn kwaliteit verliezen.
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!